Galuste cu banana și fulgi de ovăz


Știți vorba aceea “aceeași Marie, cu alta pălărie”? Ei bine asta am făcut eu, dar, varianta aceasta este mult mai gustoasa. Cum băiețelul meu in vârsta de 16 luni, cam refuza lingurița, mai ales in eruptie dentara, și vrea sa pape numai bucăți, a trebuit sa fac cumva sa mănânce și cereale. Cum terciul de ovăz se mănâncă cu lingura, m-am gândit sa fac ceva gen galuste. Buna idee am avut, ca am mâncat toți cu pofta și plăcere. Pentru aproximativ 10 galuste am folosit:

 • Ingrediente:
 • 3 linguri de ovăz
 • 1 banana
 • 4-5 linguri de faina de grâu
 • 3 linguri nuca măcinată (Opțional)
 • 3 linguri fulgi cocos (Opțional)
 • 3 linguri faina de migdale (Opțional)


Mod de preparare:
Am hidratat ovazul in apa pentru 5 minute, ca sa fie usor de lucrat cu el. Am pisat o banana in care am adăugat ovazul hidratat și scurs bine de apa. Am amestecat și am început sa adaug treptat faina de grâu, pana a devenit o compoziție legată, mai groasa decât compozitia de clătite. Am pus pe foc o cratita cu apa și când aceasta a ajuns la punctul de fierbere, am dat focul mic și cu o lingura, am luat compoziție și am adăugat-o in apa. Lingura sa fie umezita in apa fierbinte, pentru ca așa compozitia se dezlipește de ea când o punem in cratita. Exact cum se pun găluștele de griș in apa. Le-am lăsat sa fiarba aproximativ 5 minute, pana când s-au ridicat la suprafața, apoi am pus capacul. Le-am mai lăsat sa fiarba așa aproximativ 10 minute. Încercați una și dacă sunt fierte, le scoateți și le tavaliti prin ce vreți voi. Eu le-am tăvălit prin nuca măcinată, migdale și fulgi de cocos. Pofta mare!

P.S Dacă aveți nevoie de îndrumare, va rog sa-mi scrieți aici sau pe Pagina de Facebook: “ Orizonturi culinare pentru alergici”, la care va îndemn sa va abonați dacă vreți sa descoperiți Rețete noi. 

!!!Conform dreptului de autor, copierea și distribuirea rețetelor fără citarea sursei este interzisă.

Publicitate

2 gânduri despre „Galuste cu banana și fulgi de ovăz

  1. Sunt lipicioase, ca terciul de ovăz, dar cu o textura mai închegată. Ca mucenicii fierți, nu știu cum sa va explic mai bine 😅Aprox 10.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: