Gofre vegane si fara gluten


Cine ar fi crezut ca in 15 minute poți pregăti un mic-dejun rapid, gustos și pe placul atat al copilului, cât și al soțului? Aveți nevoie de cateva ingrediente și puțin chef de treaba. Va propun gofre fără lapte, fără oua, fără zahar și fără gluten, dar super delicioase și sănătoase. Eu am folosit ingrediente de baza fără urme ale alergenilor și fără gluten. Dacă nu aveți probleme cu glutenul, puteți folosi ovăz de la orice firma, iar in locul făinii de cocos, puteți folosi faina de grâu. Pentru acestea, aveți nevoie de:

Ingrediente 

4 linguri cu vârf fulgi ovăz 
1/2 banana medie
1 iaurt vegan 160 gr
1 lingura ulei de cocos
1/2 lingurița praf de copt 1 lingura faina de cocos 


 Mod de preparare: Puneti fulgii in robot și ii mărunțiti pana devin faina. Apoi adăugați in robot banana, iaurtul și uleiul de cocos. Acum e timpul sa adăugați praful de copt și lingura de faina de cocos. Când s-a omogenizat totul, puteți sa puneti aluatul in aparatul de gofre uns cu puțin ulei și neincalzit înainte. Cu aparatul meu, a fost necesar sa las mai multe cicluri de coacere pana gofrele au fost gata. Din compozitia aceasta ies 4 gofre mici sau cât lucrează aparatul o data. Sunt dulci, deși n-au zahar, crocante pe exterior și puțin, dar foarte puțin umede pe interior. Pofta mare!

De asemenea, va sunt de ajutor un robot de Bucătărie/ tocător electric care sa mărunțească fulgii de ovăz.
Va rezulta un aluat moale, mai mult lichid. Lăsați-l 5-10 min, ca faina de ovăz rezultata sa se hidrateze. Veți vedea ca aluatul devine puțin mai gros.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: