Nu suntem totuna cu mintea noastra, suntem mult mai mult decat ea.

Nu toate gandurile sunt ale noastre, multe sunt mostenite. Spuneam si intr-un articol anterior, ca am moștenit de la strămoși anumite programe. Simtim activitatea acelor programe in momentul cand ne vin gânduri de nicăieri si ne încearcă totodata emoții apăsătoare. Cum ne putem da seama ca un gand provine de la un program moștenit? E foarte simplu. Fii observator la o întâlnire cu mai multe rude. Atunci ai posibilitatea sa vezi ca multi vor avea aceleași „principii” „credințe”. Spre exemplu, vei putea auzi: ” banii se câștiga greu”, afirmație cu care cei mai multi vor fi de acord. „In viata trebuie sa lupți, ca sa realizezi ceva”, „azi sunt fericit, dar maine ce-o fi?” ” Prea cu foc am ras, sigur urmează sa plâng”. Iti sunt cunoscute aceste afirmații? Si mie. Asta pentru ca vorbim si de moșteniri de neam, de tara etc. Fiecare loc are vibrația lui. Fiecare familie are programele ei. Sunt convinsă ca si tu, ca si mine, ai vazut familii prospere, de la bunici pana la nepoti. Si ai gândit: „Ce noroc au!”. De asemenea, cu siguranța ai vazut familii cărora nimic nu le iese, sunt pline de necazuri, si ti-ai spus un gand: „Doamne, cat ghinion pe familia asta!”. Se întâmpla asta pentru exista credințe, programe, temeri, frici care s-au tot perpetuat in neam. Eu am facut exercițiul menționat mai sus, si am vazut ca atat eu, cat si surorile mele, verii mei, mătușile etc., avem cam aceleași frici, temeri, ganduri. Daca înainte ma supăram pe mine ca imi treceau prin minte anumite gânduri negative, deși eu sunt pozitiva, acum, dupa multe cercetări si cărți citite, experimente, am învățat sa-mi accept gandurile, sa nu ma mai tem de ele, ca sa pot sa încetez rularea programelor. Noi nu suntem gânditorul din spatele gândurilor si nici nu trebuie sa ne identificam cu mintea noastra, spune
Eckhart Tolle in cartea „Puterea Prezentului”. Tehnicile si explicatiile din acesta carte, m-au ajutat sa fac „pace” cu mintea mea si sa devin observatorul ei. Am spus si intr-unul dintre articolele anterioare, ca trebuie sa ne observam gandurile, ca sa putem sa ne dam seama care sunt gandurile perturbatoare. Astazi, am spus si despre exercițiul pe care trebuie sa-l facem pentru a ne identifica gandurile mostenite care ne împiedica sa manifestam iubire, fericire si împlinire. Buuuun, dupa ce observam si identificam, ne apucam de lucru. Adica începem sa ne transformam. Mai bine zis, sa transformam gandurile si credințele limitatoare, in ganduri si credințe înălțătoare si care sa ne aducă împlinire. Autoarea Louis Hay descrie in cărțile sale „Cum sa-ti vindeci viata” si „Afirmații pentru viata”, tehnici pe care le putem face pentru a face transformarea despre care vorbeam. Pe scurt, dupa ce identifici o credința limitatoare, spune afirmații contrare, pozitive. Exemplu: credința: banii se castiga greu. Afirma : din totdeauna banii vin usor la mine. Este simplu, insa trebuie perseverenta. Trebuie ca macar 6 luni, in fiecare zi, de 21 de ori sa spui afirmația. De ce de atâtea ori si atata timp? Ei bine pentru ca, s-a demonstrat științific ca atat durează pana dobândim noi neuroni. Așadar, trebuie sa profitam de acest lucru si sa ajutam acesti noi neuroni sa creeze rețele neuronale cu programe si credințe pozitive.

 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

 

 

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: