„Nu lăsa pe nimeni să-ti umble prin minte cu picioarele murdare!” Iartă și nu critica!

Nu suntem responsabili doar pentru viața noastră, pentru că viața noastră influențează și vieți viitoare. Sună metaforic, însa nu e deloc asa.

Asa cum se transmite ADN ul, așa se transmit și sentimentele puternice, precum iubirea, ura, vinovăția, furia. Aceste sentimente se „lipesc” efectiv de celulele noastre.  Simte furie, și vei vedea că-ti răspunde stomacul, simte vinovăție, și vei vedea că parcă ți se taie respirația. Simte iubire și vei vedea că prinzi aripi și ești usor. Pe toate acestea le transmitem și urmașilor noștri. Si nu o spun eu, o spun sutele de cercetări făcute în neuroștiință.

Dar, nu trebuie să ne speriem. Putem schimba sentimentele pe care vrem să le trăim și să le transmitem mai departe. Si noi, la rândul nostru, am primit de la strămoșii noștri diferite sentimente și programe cognitive. Putem schimba ce lăsăm ca moștenire și ce trăim noi,  înlocuind în fiecare clipa, sentimentele „parazit” cu sentimente active și vitalizante: din iubire, bucurie, compasiune, mărinimie, iertare, dărnicie etc.

Fii tu cel care schimbă lumea. Mai ales acum că se apropie Craciunul, încearcă sa experimentezi toate sentimentele bune, si încearcă prima oară cu iertarea. Dacă ierți, nu judeci și nu critici, nu mai lași pe nimeni să-ti umble prin minte cu picioarele murdare.

Ca să putem schimba  gândurile negative în gânduri pozitive, mai întâi trebuie să conștientizăm tot ce ne trece prin minte. Dacă vrei să afli care sunt gândurile și credințele care te sabotează, fă următorul exercițiu:

Poartă la mână un elastic de bani și trage de el de fiecare dată când observi că ai avut un gând negativ. (Vei fi uimit când vei vedea de câte ori te vei ciupi J), apoi înlocuiește gândul negativ cu unul pozitiv, de vibrație înaltă.

Ce face exercițiul?

Te ajută să-ți controlezi gândurile

Te ajută să te cunoști mai bine

Te ajută să faci pași spre schimbarea în bine

Te ajută să scapi de sentimentele negative moștenite

Spor la ciupit!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: